От векове това масло е използвано (особено в Азия), за да почиства, омекотява, успокоява и подхранва кожата. Смята се, че това масло е особено подходящо за дехидратирана, лющеща се, зряла или много деликатна кожа.
Благодарение на наличните в него подхранващи съставки, се счита, че това масло помага за правилната циркулация като по този начин води до по-здрава кожа с по-равномерни тен и текстура. Известно е още, че маслото от оризови трици съдейства за намаляване вида на тъмните кръгове и подпухналост под очите, като кожата придобива сияен вид.
Съдържащите се в маслото естери и ферулова киселина могат също така да допринесат за по-бърз растеж и по-здрав вид на косата.
Може да се използва в козметични формули или самостоятелно.
Подходяща съставка в продукти за грижа за кожата на лицето, масажни масла, сапуни, продукти за грижа за косата и тялото и др.
Това масло има силен специфичен аромат и тъмно жълт до кафеникаво зелен цвят, следователно може да промени цвета и аромата на козметичните ви творения.
Приложение върху кожата – нанасяте няколко капки ежедневно или колкото пъти е необходимо върху цялото лице – самостоятелно или след използване на продукт на водна основа. Не използвайте върху наранена кожа.
Приложение върху косата – сложете няколко капки върху пръстите на ръцете, разтъркайте и нанесете по дължините на косата, за да я подхраните и да ѝ придадете допълнителен блясък.
INCI: Oryza sativa L. ( Rice Bran) Oil.
Био Сертифицирани съставки.