Маслото от карите (ший) в продължение на векове е използвано в разкрасяващи процедури заради благотворното му влияние върху кожата. То овлажнява и подхранва кожата, особено в случаите, в които е била под въздействието на агресивни фактори на околната среда, които са довели до нейното изсушаване. Маслото от карите (ший) е естествено богато на витамини А & Е, на есенциални мастни киселини, както и други витамини и минерали. В допълнение, се счита, че маслото от карите (ший) предлага съвсем ниска степен на защита от слънчевите UV лъчи. Може да се използва като хидратиращо средство преди и след излагане на слънце, за да съдейства за поддържането на здрава и сияйна кожа.
Хидратира и подхранва кожата, засилва производството на кoлaген, омекотява кожата, има естествен слънцезащитен фактор (ниска степен),
може да се ползва като средство против образуване на стри, може да се нанася като балсам за устни, подходящо при при масаж на тялото, както и за масажиране на скалпа.
Само за външна употреба
Съхранение при температура от 15°C до 25°C
Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници
Да не се употребява при алергия към някоя от съставките
Преди употреба да се направи тест за чувствителност
При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта
Да се съхранява на недостъпни за деца места
INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter.
Био Сертифицирани съставки.