Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Алтернативен подход в лечението на острите респираторни заболявания.


Съвети от професионалист!
Алтернативен подход в лечението на острите респираторни заболявания.
Проф. д-р Миглена Георгиева е уважаван и високообразован медицински специалист с богат опит и множество специализации в областта на детското здраве. Ръководител е на Втора детска клиника към УМБАЛ „Св. Марина" Варна и успешно съчетава учебната си дейност с активно участие в проучвания и проекти, насочени към подобряване здравето на децата.

Какво представлява респираторното заболяване?
Респираторните заболявания са често срещани инфекции на дихателните пътища, засягащи хора от всички възрастови групи. Характеризират се с разнообразна клинична картина и се появяват главно през есенно-зимния сезон. Те могат да засегнат горните или долните дихателни пътища, включително ринити, риносинусити, тонзилити, фарингити, ларингити, бронхити, бронхиолити и пневмонии. Някои пациенти могат да изпитват комбинация от тези симптоми и състояния. Независимо от продължителността им, тези заболявания могат да създадат дискомфорт и изискват незабавно лечение.

Остри респираторни инфекции: Проблемът с антибиотиците и важността на алтернативния подход!
Острите респираторни инфекции (ОРЗ) заемат водеща позиция при консултациите на лекари в доболнична и болнична медицинска помощ. Все по-често се предписват антибиотици за лечение на тези инфекции, въпреки че голям процент от тях се дължат на вируси, които не реагират на тези препарати и излекуването им не се подпомага по този начин.
Неправилният прием на антибиотици е свързан със сериозни проблеми, включително увеличена резистентност на бактериите към тях. Този проблем е особено актуален в много страни, включително и в България. Затова става очевидна необходимостта от намиране на подходящи алтернативни методи за борба с тези заболявания.

Алтернативен Подход: Floradix Alpenkraft!
Проф. Георгиева споделя своя опит с продукта Floradix Alpenkraft, използван в клинично наблюдение във Втора детска клиника на УМБАЛ "Света Марина" в град Варна.
За период от три месеца, на 30 пациента с възраст от 6 до 17 години, диагностицирани с различни респираторни заболявания като ларинготрахеит, пневмония, ларингит, бронхит, и астматични пристъпи е включен в лечението Floradix Alpenkraft. Това е течен еликсир, съдържащ различни етерични масла и водни извлеци от билки, като мента, евкалипт, бор, мащерка, анасон, копър и пача трева.
Резултатите след прилагането на продукта показват значително редуциране на сухата кашлица – от 77% на 40%. По отношение показателите – болки и/или сухота в гърлото и дрезгав глас, се наблюдава 100% ефект от приложената терапия.

Роля на маслата и билките

Маслото от мента е широко използвано за редица заболявания. Терапевтичната употреба на ментово масло включва симптоматично лечение на храносмилателни разстройства и симптоматично лечение на кашлица и настинки.

Предполага се, че евкалиптът има противовъзпалителен и антимикробен ефект, като намалява възпалението.

Етеричното масло от бор облекчава симптомите при настинка, успокоява възпалението и главоболието, облекчава дихателния дискомфорт и е подходящо средство против кашлица. Смята се, че има пречистващи, стимулиращи и ободряващи свойства. Подходящо е при пациенти с астма, ангина, ринит, синузит.

Мащерката има силно изразени антисептични и антиоксидантни свойства. Може да бъде използвана за успокояване на болки в гърлото или дразнеща кашлица, има отхрачващ ефект, но същевременно успокоява спастичната кашлица. Това я прави подходяща за редица респираторни заболявания.

С времето анасонът също се е доказал със своето отхрачващо и успокояващо действие. Успешно се прилага при лечение на бронхити и ларингити.

Копърът има пречистващо действие, като отстранява токсините

Пачата трева има противовъзпалително, антимикробно и общоукрепващо действие, като повишава устойчивостта на организма към заболявания .

Медът е добре известен с неговите антибактериални, противогъбични и антиоксидантни свойства. Той е комбинация от витамини, минерали, ензими и антиоксиданти, които укрепват имунната система.

Всички тези съставки можем да открием в продукта Floradix Alpenkraft. Той е в течна форма – действа в устната кухина, образува филм, щади стомаха, има висока усвояемост на веществата. Етеричните масла са концентрирани с изключително бързо действие. От особено значение е, че не съдържа консерванти, млечни продукти и глутен.

Проф. д-р Миглена Георгиева препоръчва този подход към лечението на остри респираторни заболявания, избягвайки неправилното използване на антибиотици. Съветите й са от изключителна важност за всички, които се стремят към ефективно и безопасно преодоляване на тези често срещани здравословни предизвикателства. Защото ОРЗ са чест проблем, особено в този сезон. Допълващата терапия с Floradix Alpenkraft може да предостави подкрепа, редуцирайки симптомите на кашлица и допринасяйки за по-ефективното преодоляване на заболяванията. Внимателно подбраните билкови съставки правят този продукт подходящ както за деца, така и за възрастни.

Прочети още