Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

ДОКТОР МАРИО СЪВЕТВА:


Пет групи лекарства, които трябва да носим за децата си, когато сме на море
ДОКТОР МАРИО СЪВЕТВА:
В разгара на лятото сме и повечето от нас планират или са вече на морето. Последното нещо, което ни се иска е да се разболеят децата ни.

Едно е да искаме, друга е действителността.  За съжаление, като по сценарий,  на втория - третия ден се появява някой неприятен симптом.

Може ли да предотвратим болестта? Да , до някъде.

Ето и някои ключови моменти за безметежна лятна ваканция:

1. Планирайте дълга почивка, защото първите два дни ще бъдат адаптация за вашето малко дете.
2. Последната седмица, преди пътуването – спрете детето от детска градина/ясла.
3. Избирайте курорта – избягвайте претъпканите плажове и хотели. Може да ви излезе по-скъпо, но така ще намалите контактите със заразоносители. -  https://www.youtube.com/watch?v=XE5H3Vnj6G8

И сега на темата - кои лекарства трябва да носим със себе си?

Първо ще отговорим на ЗАЩО трябва да ги носим?

Вие ще кажете – до всеки курорт има близка аптека или медицински център –било в България или в Гърция.

Действителността на практика е друга. Точно когато детето ви ще повиши екстремните 39-40 градуса, или ще е през нощта, или ще е почивен ден/а гърците обичат да почиват/ или няма да се ориентирате къде да отидете.

И така :
- Първата група лекарства са противотемпературните – Панадол, Нурофен за деца и Хексалгин. Всички вече знаете как се приемат. Описано е в книгата ми „Кодът на детския имунитет“. Задължително носете със себе си Беладона 15 сн – с нейния прием ще намалим риска от фебрилен гърч.

- Втората група – против повръщане – препоръчвам Вомитусхил на капки и на свещички.

- Трата – пробиотик Д-р Марио - ще ви избави от много неприятни ситуации на морето.

- Четвърта – противовирусен – препоръчвам Д-р Марио Интуитива тинктура за имунна система. Тя е ефективна за профилактика и терапия на летните вируси.

- и накрая – пета група – задължително носете с вас инхалатор + хипертоничен разтвор 3% Назолиберо. Не може да си представите как ще ви помогне само една инхалация в ситуация , когато късно през нощта детето ви ще се събуди с честа, лаеща, задушаваща кашлица. Ще ви спести посещението в спешно отделение.
Бъдете здрави! 

Прочети още