Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Еньовче (Galium verum)

Еньовче (Galium verum)
Еньовче (Galium verum)

Еньовчето е растение, използвано от древността за лечебни цели и в ежедневието. То е цветето на здравето и дълголетието.

Растението притежава силно изразени детоксикиращи свойства. То подпомага процеса на прочистване на черния дроб, далака и панкреаса от попадналите в тях токсини. 
Известно е с положителното си въздействие върху половата система на мъжете и жените.
Приложено външно чаят действа много бързо при всякакви кожни заболявания, рани , псориазис, розацея. 
Има и противотуморно действие.

Основни приложения

Антимикробно действие.
Еньовчето съдържа съставки като карвакрол и тимол, които обладават силни антимикробни свойства. Те могат да борят бактерии, гъбички и вируси, помагайки за предотвратяване на инфекции. Еньовчето се използва традиционно за лечение на различни инфекции, включително респираторни инфекции и уринарни инфекции.

Подпомага храносмилането.
Еньовчето има стимулиращ ефект върху храносмилателната система. То помага за подобряване на апетита, стимулира производството на жлъчка и подпомага храносмилателния процес. Също така се използва за облекчаване на стомашни разстройства, като газове, метеоризъм и диспепсия.

Антиоксидантно действие.
Еньовчето съдържа флавоноиди и фенолни киселини, които са мощни антиоксиданти. Те помагат да се борят със свободните радикали в организма, които могат да причинят окислителен стрес и повреда на клетките. Редовното консумиране на еньовче може да помогне за поддържане на здравето на клетките и защита от различни заболявания.

Противовъзпалително действие.
Еньовчето се използва традиционно за облекчаване на възпаления в организма. Флавоноидите и фенолните киселини, които се съдържат в растението, имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при симптоми като възпалени гърла, артрит и други възпалителни състояния.

Подобрява дихателната функция.
Еньовчето има отварящ ефект върху дихателните пътища и може да помогне при различни дихателни проблеми. То се използва традиционно за облекчаване на кашлица, насморк и бронхит.

Изберете билки и билкови продукти от Аптека ЕНА.

Прочети още