Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Имуномодулатори - Щитът на вашия организъм

Имуномодулатори - Щитът на вашия организъм
В забързаното ни ежедневие, сме изложени на множество фактори на околната среда и стрес, и е от съществено значение да се грижим за имунната си система. Именно тя е нашата първа линия на защита срещу инфекции, вируси и заболявания. Имуномодулаторите са група вещества, които могат да окажат влияние върху функционирането на имунната система, стимулирайки или потискайки нейните реакции.

Какво представляват имуномодулаторите?

Имуномодулаторите могат да бъдат:

- Природни - Срещат се в различни храни, като гъби, чесън, джинджифил, зелен чай, цитрусови плодове и др.
- Синтетични- Произвеждат се в лаборатория и могат да бъдат под формата на лекарства, хранителни добавки или инжекции.

Кога да се приемат имуномодулатори?

Приемът на имуномодулатори може да бъде препоръчителен в следните случаи:

- Чести инфекции. При хора, които са склонни към чести инфекции на горните или долните дихателни пътища, пикочните пътища или други, имуномодулаторите могат да помогнат за засилване на имунния отговор и намаляване на честотата на инфекциите.
- Автоимунни заболявания . При автоимунни заболявания, като ревматоиден артрит, псориазис или диабет тип 1, имунната система атакува собствените тъкани на организма. Имуномодулаторите могат да помогнат за регулиране на имунния отговор и намаляване на симптомите на заболяването.
- Рак - Някои видове имуномодулатори се използват в лечението на рак, като стимулират имунната система да атакува раковите клетки.
- След операция или травма . В периода на възстановяване след операция или травма, приемът на имуномодулатори може да помогне за засилване на имунната система и ускоряване на заздравяването.

Ползи от имуномодулаторите:

- Стимулиране на имунния отговор
- Намаляване на честотата на инфекциите
- Облекчаване на симптомите на автоимунни заболявания
- Подпомагане на лечението на рак
- Ускоряване на заздравяването след операция или травма

Какво е BioBran MGN-3?

BioBran MGN-3 е хранителна добавка, съдържаща екстракт от гъбата Agaricus bisporus, богата на бета-1,3-глюкани. Бета-1,3-глюканите са вид имуномодулатори, които стимулират активността на макрофагите - клетки на имунната система, отговорни за борбата с инфекциите.

Състав:

- Бета-1,3-глюкани: Основният активен компонент на BioBran MGN-3. Доказано е, че те стимулират макрофагите, повишават производството на цитокини (протеини, които играят важна роля в имунния отговор) и активират естествените клетки-убийци (NK клетки), които атакуват ракови клетки и вирусни инфекции.
- Други съставки: BioBran MGN-3 съдържа и други вещества, като витамини, минерали, аминокиселини и фибри.

Как действа BioBran MGN-3?

BioBran MGN-3 действа чрез стимулиране на имунната система по няколко начина:

- Активиране на макрофаги: Бета-1,3-глюканите в BioBran MGN-3 се свързват с рецептори на макрофагите, което ги активира и стимулира производството на цитокини. Цитокините играят важна роля в имунния отговор, като сигнализират за други имунни клетки да се активират, борят се с инфекциите и възпалението.
- Повишаване на производството на естествени клетки-убийци (NK клетки): BioBran MGN-3 може да увеличи производството на NK клетки, които са важен тип имунни клетки, които атакуват ракови клетки и вирусни инфекции.
- Подобряване на чревната микрофлора: BioBran MGN-3 може да подпомогне растежа на полезните бактерии в червата, които играят важна роля за здравата имунна система.

Ползи от BioBran MGN-3:

- Подсилва имунната система: BioBran MGN-3 може да помогне за засилване на имунната система и намаляване на честотата на инфекциите.
- Облекчава симптомите на автоимунни заболявания: Някои проучвания показват, че BioBran MGN-3 може да помогне за облекчаване на симптомите на автоимунни заболявания, като ревматоиден артрит и псориазис.
- Подпомага лечението на рак: BioBran MGN-3 може да се използва в комбинация с конвенционални лечения на рак, за да подобри резултатите.
- Подходящ за деца и възрастни: BioBran MGN-3 е безопасен за употреба от хора на всякаква възраст, включително деца.

Дозировка:

Препоръчителната доза BioBran MGN-3 е 1000 mg дневно. Може да се приема под формата на таблетки, капсули или прах.

Странични ефекти:

BioBran MGN-3 обикновено се понася добре. Някои хора могат да изпитат леки странични ефекти, като стомашен дискомфорт, диария или главоболие.

Важно е да се отбележи, че:

- Приемът на имуномодулатори трябва да става само след консултация с лекар.
- Някои имуномодулатори могат да имат странични ефекти, затова е важно да се спазват инструкциите за употреба.
- Имуномодулаторите не са заместител на здравословния начин на живот, който включва балансирано хранене, редовни упражнения и достатъчно сън.

Имуномодулаторите са ценен инструмент за подсилване на имунната система и борба с различни заболявания. BioBran MGN-3 е хранителна добавка, богата на бета-1,3-глюкани, които могат да окажат благоприятен ефект върху имунната функция

*Статията е информативна и не заменя консултацията с лекар или фармацевт.

Прочети още