Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Овладейте сенната хрема


Децата са рискова група при сенната хрема. И не само те. Пролетта, заедно с аромата на цветя носи този проблем. Как да преборим сенната хрема?
Овладейте сенната хрема
Всеки родител се ужасява, когато чуе подсмърчането на своето здраво иначе дете. И то в момент, когато го облича за детска градина или изпраща на училище.

Дали е вирус? Грип? Настинка?

Докато през зимата е някак естествено, то през пролетта или лятото, притеснението е нормално.

Обикновено говорим за сенна хрема, или поленова алергия, която предизвиква алергичен ринит. Това не е е обикновена хрема и се нуждае от специално внимание. 

Екипът на Аптека Ена предлага решение, което ще нулира вашето притеснение.

Ринитал е природно лекарство с клинично доказана ефективност за профилактика и лечение на сезонна и целогодишна алергична хрема.
Резултати от клинични изследвания показват, че ефектът му е сравним с конвенционалното лечение с антихистамини. Но с тази разлика, че поради напълно природния си състав Ринитал е 100% безопасен и щадящ организма и не предизвиква никакви странични нежелани ефекти като сънливост, напълняване, забавени реакции. Това го прави подходящ както за възрастни, така и за деца над 1 г., бременни и кърмещи жени.
Ринитал намалява алергичното възпаление, спира кихането, сърбежа и секрецията от носа и очите, намалява тенденцията към бронхоспазъм. 

При остри симптоми: възрастни и деца над 12 г. приемат по 1-2 табл. на всеки час до 12 табл. дневно, а след подобрение - 3х1-2 табл. дневно още 1 седмица.
Деца от 1-11 г. приемат по 1 табл. на всеки 2 часа до 8 табл. дневно, а след подобрение - 3х1 табл. дневно още 1 седмица.

Профилактика при сенна хрема: препоръчва се прием на 3х1 табл. дневно 6-8 седмици преди началото на периода на алергия.
Таблетките се поставят директно под езика и се изчаква да се разтопят. Препоръчително 15-30 минути преди и след тяхната употреба да не се консумират храни и напитки.
За оптимален ефект комбинирайте със спрея за нос Инфлуназал.
Той ще помогне за по-бързото локално овладяване на възпалението в носната лигавица и ще намали обилната водниста секреция.

Начин на употреба:
Кърмачета на възраст до 1 г. – 2х1 впръскване във всяка ноздра на ден
Деца от 1 до 11 г. – 3х1 впръскване във всяка ноздра на ден
Възрастни и деца над 12 г. – 3х2 впръсквания във всяка ноздра на ден

Прочети още