Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

За подправките и чая, който сами можем да приготвим


Вече разказахме за силата на глога. Получихме много въпроси и сега ще подскажем защо да не подминавате това красиво дърво с дъхави цветове.
За подправките и чая, който сами можем да приготвим
Удобството на градския живот се състои и в това, да купуваме дори простички неща - сушени и свежи подправки и билки, например. В България тези две думи почти се припокриват. Това е предимството на нашата природна аптека. С удобството да получаваме бързо това, от което се нуждаем, ние компенсираме времето, което разстоянията ни отнемат. Представяте ли си, ако имахте баба на село, колко странно щеше да ви изгледа, ако тръгнете към магазина за ... чубрица, например.

Вече разказахме за силата на глога. Получихме много въпроси и сега ще подскажем защо да не подминавате това красиво дърво с дъхави цветове.

Как да приготвим ЧАЙ от ГЛОГ  - ЦВЯТ С ЛИСТА?

Разбира се, винаги може да купите този продукт с няколко клика. Понякога всичко е въпрос на емоция.

Ако сте опитен градинар и имате двор в някой екологично чист район на България – тази смеска за чай може да приготвите и сами.  Цветовете се берат в началото на цъфтежа. Времето трябва да е слънчево и сухо, за да не почернеят. Листата се събират заедно с дръжката по време на цъфтежа.

Ние предлагаме в готов вид на чай от глог с цвят и листа. И е добре да знаете, че той е сушен точно в такъв чист регион.

Като растение глогът е красиво дърво, който ни радва от пролетта до късна есен. Белите му цветове разпръскват аромат в градината. Ако сте достатъчно вещи - може да го приемете като декоративно растение.

Листата на глога са красиви и дълбоко разсечени с 3 - 5 дяла. Плодовете са червени и зреят на групички - глогинки. Цветовете са ароматни, обикновено бели, събрани в красиви съцветия. Появяват се през май-юни. Узрелите плодове на глога са тъмночервени и съдържат едно семе - костилка.

Глогът е великолепно средства за подкрепа на сърцето. Подходящ е за всички възрасти. Особено полезен е за възрастни хора с изтощени сърца. При младите, които са подложени на непрекъснат стрес – силно препоръчителен.

Чай от глог ще подобри работата на коронарните артерии. Сърдечният мускул ще получи повече кислород. Кръвното се нормализира.

Чаят от глог – листа и цвят, е идеален за продължителна употреба. Самата билка няма странични ефекти и не засилва страничните ефекти на лекарствата, ако се приемат успоредно. Не се привиква при продължителна употреба.

Аптека ЕНА в Пловдив е специализирана в предлагане на български продукти - билки, тинктури, природна козметика. Ако имате въпроси за тях - свържете се с нас.

Прочети още