Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Проблем на фокус - мъжки фертилитет


Мъжко репродуктивно здраве - как да подобрим фертилитета си?
Проблем на фокус - мъжки фертилитет
Мъжкото репродуктивно здраве е от съществено значение за способността на мъжа да зачене дете. То се определя от качеството и количеството на сперматозоидите, които се произвеждат в тестисите. Когато мъжкото репродуктивно здраве е нарушено, може да възникнат проблеми с фертилитета, което води до безплодие.

Какво представлява мъжкият фертилитет?


Фертилността е способността на човек да зачене дете. Тя се определя от редица фактори, включително възрастта, здравословното състояние и начина на живот. Мъжкият фертилитет се определя от качеството и количеството на сперматозоидите.

Фактори, които влияят на мъжкия фертилитет
 

Възрастта е един от факторите за поява на проблема. Фертилността на мъжете започва да намалява с напредването на възрастта. 

Някои здравословни проблеми като варикоцеле, инфекции на половите пътища, ендокринни нарушения и рак, могат да повлияят на мъжкия фертилитет

Начинът на живот също влияе върху мъжкото полово здраве. Фактори като тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, затлъстяване и употреба на наркотици могат да доведат до безплодие при мъжете

Множество допълнителни фактори могат да повлияят на мъжкия фертилитет. Какви са те?


Възможно е той да се повлияе от недостиг на витамини и минерали в организма. Някои от тях - цинк, фолиева киселина и витамин D, са важни за производството на сперматозоиди.

Хроничните заболявания, като диабет и хипертония, могат да повлияят на фертилитета. Някои лекарства, и методи на лечение като химиотерапия и лъчетерапия, могат да увредят сперматозоидите. 


Положителен ефект от приема на хранителни добавки за мъжкия фертилитет

Хранителните добавки могат да помогнат за подобряване на мъжкия фертилитет по няколко начина. Те могат да помогнат за увеличаване на броя, подвижността и морфологията на сперматозоидите.

Хранителните добавки могат също така да помогнат за намаляване на възпалението и окислителния стрес, които могат да увредят сперматозоидите.

Някои от хранителните добавки, които могат да помогнат за подобряване на мъжкия фертилитет. 

Цинкът е важен минерал за производството на сперматозоиди. Той помага за поддържането на нормалното ниво на тестостерон и за защита на сперматозоидите от увреждане.

Л-карнитинът е аминокиселина, която помага за производството на енергия в сперматозоидите.

Спермацетът е естествено вещество, което се намира в сперматозоидите. Той помага за защита на сперматозоидите от увреждане.

L-аргининът е аминокиселина, която помага за производството на азотен оксид. Азотният оксид е важен за подобряване на кръвообращението в тестисите, което може да доведе до увеличаване на броя и подвижността на сперматозоидите.

Глутатионът е антиоксидант, който помага за защита на сперматозоидите от увреждане.

Бабините зъби са билка, която се използва в традиционната медицина за подобряване на фертилитета. Някои изследвания показват, че бабините зъби могат да помогнат за увеличаване на нивата на тестостерон и за подобряване на качеството на сперматозоидите.

Ветрогонът (Eryngium campestre) е билка, която се използва в традиционната медицина за подобряване на сексуалната функция. Някои изследвания показват, че ветрогонът може да помогне за увеличаване на броя и подвижността на сперматозоидите.

Жълтият кантарион стрък (Hypericum perforatum) може да помогне за подобряване на качеството на сперматозоидите, като увеличи тяхната подвижност и жизнеспособност. Този ефект може да се дължи на антиоксидантните свойства на жълтия кантарион, които помагат за защита на сперматозоидите от увреждане.


Прочети още