Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Глогът контролира кръвното налягане и помага на сърцето


Глогът е една от най-често прилаганите билки за сърце и контрол на кръвното налягане.
Глогът контролира кръвното налягане и помага на сърцето

Глогът като растение има своя чар през цялата година. Среща се в цялата страна като храст или дърво. С белите си цветове през пролетта той е предпочитан елемент от декорацията на градината. Червените плодчета, съчетани с деликатни лист са чудесни през лятото. Зрелите плодове на глога се появяват се обагрят в бордо през есента и могат да престоят на дървото до първите снегове.

Лечебните свойства на глога са известни от древността.

Цветовете на глога са бели и ароматни, цъфтят на букетче. Плодчетата се появяват през лятото и зреят през есента. Освен, че се използват за чай, те могат да се консумират и в суров вид. Вкусът им е сладко-тръпчив. Извън приложението в медицината, клончета от глог се използват за украса на интериора.

Изследванията показват, че глогът е подходящ за продължително лечение. Към него не се привиква. Няма странични ефекти. Отлично се съчетава с други билки и лекарства.

Глог се приема под различни формибилкови тинктури, чай от глог, в сурово състояние – пресни или сушени плодове, в състава на различни хранителни добавки.

Глогът е богат е на антиоксиданти. Има противовъзпалително действие. Богати на биофлавоноиди като хиперозид, витексин, кверцетин, и др вещества, плодовете от  глог имат антиоксидантно и противовъзпалително действие. 

Антиоксидантите неутрализират свободните радикали в организма, които при натрупани високи нива могат да навредят. Комбинацията от флавоноиди в глога намалят риска от възникване на астма, диабет тип 2, дори рак.

Със сигурност, най-известната полза от приема на глог, е положителното влияние върху сърдечната дейност и контрола на кръвното налягане. Глогът има регулиращо действие върху сърдечния ритъм и кръвното налягане. Той засилва сърдечните съкращения. Регулира артериалното налягане и сърдечния ритъм.

Особено подходящ е за прием след тежки физически натоварвания и при изтощение при възрастни хора.

Глогът е широко използван при хора с високо кръвно налягане - една от най-често препоръчваните билки за такива случаи. Той действа отпускащо на стеснените кръвоносни съдове, понижавайки по този начин високото кръвно налягане.

Друго широко приложение на билката е понижаване нивата на холестерола и триглицеридите. Глогът ги поддържа ниски и едновременно с това регулира метаболизма на LDL холестерола. Това осигурява антиоксидантна защита на кръвоносните съдове.

Ако имате въпроси за какво помага билката глог - свържете се с нас чрез формата за контакти.

Прочети още