Безплатна доставка над 60 лв.
map link phone link
Продукти

Някои причини за поява на първите бръчки


Появата на първите бръчки носи изненада и различни емоции. При едни те са някак усмихнати, появяват се в ъгълчето на около и носят чар. 
Някои причини за поява на първите бръчки
Бръчките могат да се появят във всяка възраст. Това зависи от различни фактори – физиологични, генетични, социални, навици и начин на живот. При едни те са част от чара на годините. При други, особено суетните хора, бръчките предизвикват паника.

Не изпадайте в униние. Появата на бръчки не означава задължително, че остарявате по-бързо от очакваното. Важно е и това, че съвременната медицина и козметика дават решения на проблема и възстановяват младежки вид на кожата. Много марки българска козметика се появиха на пазара с висококачествени продукти – Лорен, Фитокод, Wooden SPOON, DUXE, ВИТАСИН, КРИСТА G, ZOYA goes preaty.

Една от най-често срещаните причини е генетичната предразположеност към ранно стареене на кожата. В миналото се е считало за предопределеност обреченост – днес с достатъчно да започнете подхранването на кожата навреме. Използвайте хидратиращи продукти и качествена анти ейдж козметика съобразени с вашия тип кожа. Разгледайте продуктите по-долу и изберете подходящите за вас.

Слънцето, което ни разхубавява през лятото и създава усещане за здраве, може да предизвика сериозни проблеми и ранно повяхване на кожата. Ултравиолетовите лъчи ускорят процеса на стареене. Те увреждат кожата и намаляват нейната еластичност. Преди и след излагане на слънце използвайте слънцезащитни продукти с висок фактор, достатъчно често (на всеки 2 часа), за да гараnтирате адекватна защита. 

Още една причина, която засяга неумолимо външния ни вид и предизвиква ранно стареене е тютюнопушенето. Химичните вещества и съединения в цигарите увреждат кожата. Направете опит да се откажете от вредния навик или поне силно да ги намалите. Ние предлагаме като помощ в борбата ТАБЕКС Таблетки 0.0015 гр х 100 и все пак вашата воля е най-силното оръжие. Същото важи и за честата употреба на алкохол.

Други причини, които предизвикват ранно стареене на кожата на лицето са неправилното хранене, стресът, замърсената среда, в която работим. Старайте се да спазвате добра хигиена с подходящи почистващи и миещи средства – мицеларна вода, измивни гелове, ексфолианти.  Използвайте хидратиращи кремове. Старайте се да почивате и излизате в природата при първи признаци на стрес. Да спите достатъчно. По-долу на тази страница сме представили подходящи антиейдж продукти и мицеларна вода на различни марки.

Не забравяйте, че здравословният начин на живот, редуването на активни часове с отмора и сън, балансираното хранене  са ващият най-верен помощник.

Включете в храната си повече плодове и зеленчуци. Те носят здраве както за вашата кожа, така и за цялото тяло. Използвайте природни продукти, за поддръжка. Мислете за маски, които сигурно сте чували да използват вашите майки и баби - с белтъци, зехтин и кора от краставица, кисело мляко и лимон. Те са едновременно стягащи и подхранващи.

И накрая – има много чар в деликатната мрежи от ситни бръчици, които се появяват при смях. Не се страхувайте от тях. Положителните емоции са най-добрият лек.

Препоръчани продукти

Прочети още